avoinna
ke-su12-18
FacebookInstagram
TUTUSTU TAITEILIJAAN: MIKA NATRI
taiteilja headshot

Mika Natri on monipuolinen kuvataiteilija, joka ei halua asettaa itselleen turhia rajoja taidetta tehdessään. Inspiraation lähteet..
Turun Taidelainaamo hakee lainaamotyöntekijää
lyhyt kuvaus

Turun Taidelainaamo hakee lainaamotyöntekijää


Hakijan on oltava työtön työnhakija ja oikeutettu palkkatukeen (= hakijan..

TUTUSTU TAITEILIJAAN: MIKA NATRI
taiteilja headshot

Mika Natri on monipuolinen kuvataiteilija, joka ei halua asettaa itselleen turhia rajoja taidetta tehdessään. Inspiraation lähteet ja aiheet vaihtelevat hänen teoksissaan, mutta tyyli on siitä huolimatta persoonallinen ja tunnistettava. Turun Taidelainaamon valikoimissa Natrilla on tällä hetkellä niin veistoksia kuin maalauksiakin.

Mika Natri valmistui Turun Taideakatemiasta vuonna 2003 pääaineenaan kuvanveisto. Opiskelun alkuvaiheessa Natri suunnitteli keskittyvänsä maalaukseen, mutta opintoihin kuuluva tutustumisjakso sai hänet muuttamaan mielensä. Natri koki, että parhaimmat ideat syntyivät kuvanveiston tunnilla ja myös opiskelukaverit kannustivat valitsemaan kuvanveiston pääaineeksi. Natri ei ole katunut valintaansa. Hän pitää käsillä tekemisestä ja erilaiset kuvanveiston tekniikat tuntuvat hänelle luontevilta.

Natri on tehnyt uransa varrella useita julkisia teoksia, joista viimeisin on Raision kaupungintalon edustalle valmistunut ”Kaaret”. Teos paljastettiin 15.2.2020. Mika Natri kokee, että julkisen teoksen tekeminen on aina yhteistyötä, jossa tilaajan toiveita pitää myös kuunnella. Taiteilijan täytyy kuitenkin pitää kiinni omasta näkemyksestään, koska juuri siihen tehtävään taiteilija on palkattu. Omia teoksia tehdessä prosessi on silti vapaampi, ja kuvanveistäjän mukaan teos saattaakin tällöin muuttua matkanvarrella enemmän. Natri on tyytyväinen työtilanteeseensa ja kertoo nauttivansa molemmista työtavoista, sekä täysin omien teosten että julkisen taiteen tekemisestä. Hän toteaa olevansa päämäärätietoinen, mikä auttaa pärjäämään epävarmalla alalla. Tämän vuoden aikana Natrilla on yksityisnäyttely Galleria Beckerissä Jyväskylässä 30.5.-24.6. Lisäksi hän osallistuu pronssivalimo Jöötti ry:n 30-vuotis juhlanäyttelyyn Turun linnassa 19.6.-16.8. sekä Pirkanpohjan taidekeskuksessa Ähtärissä järjestettävään ryhmänäyttelyyn kesällä 2020.

Mika Natrilla on ollut työhuone Turun Pääskyvuoressa vuodesta 2009 alkaen. Seinän takana on turkulaisten kuvanveistäjien valimoyhdistys Jöötti ry:n tilat, joita myös Natri käyttää paljon työskennellessään. Kollegoita Natri ei juuri tapaa työhuoneellaan. Hän työskentelee välillä ripustusapuna Turun Taidemuseossa, ja tätä kautta työntekoon tulee mukaan sosiaalinen puoli. Natri pitää paljon näyttelyitä ja käy myös itse usein katsomassa muiden näyttelyitä. Hän saa toisten taiteilijoiden teoksista sekä energiaa että uusia ideoita. Inspiraation lähteinä toimivat myös esimerkiksi urbaani ympäristö, luonto, maailman tapahtumat tai oma alitajunta. Lähtökohta teokselle voi olla esteettinen tai vaikkapa halu käsitellä huolestuttavaa uutista. Estetiikka ja tekemisen ilo ovat kuitenkin aina mukana Natrin teoksissa, oli aihe sitten mikä tahansa.

Mika Natrin terveiset teoksen ostajalle:

Tuntuu aina kivalta kun teokseni pääsee uuteen kotiin. Se, että teoksesta pidetään niin paljon että sen haluaa omaksi, antaa uskoa tekemiseen.


Katso Mika Natrin teoksia Turun Taidelainaamossa täältä

Taiteilijan kotisivut: https://www.mikanatri.com/


Hedelmä X