avoinna
ke-su12-18
FacebookInstagram
TUTUSTU TAITEILIJAAN: TIINA VAINIO
taiteilja headshot

Lokakuun nosto Tiina Vainio on taidemaalari, joka on laajentanut maalaamistaan niin lavastukseen, ympäristötaiteeseen kuin puistosuunnitelmiinkin. Turun..

TUTUSTU TAITEILIJAAN: TIINA VAINIO
taiteilja headshot

Lokakuun nosto Tiina Vainio on taidemaalari, joka on laajentanut maalaamistaan niin lavastukseen, ympäristötaiteeseen kuin puistosuunnitelmiinkin. Turun Taidelainaamossa hänellä on esillä maalauksia ja grafiikkaa: valoisia, iloisia, koskettavia, ajatuksia herättäviä ja voimia antavia teoksia, eli sen tyylisiä teoksia, joita hän itsekin haluaa kotona pitää omilla seinillään. Taidelainaamosta hankitaan usein teoksia kodin seinälle, ja Vainio on tuonut lainaamoon juuri siihen sopivia töitä.

Vainio käyttää teoksissaan usein yllättäviä materiaaleja, herkullisia ja monitasoisia yhdistelmiä ja tekotapoja: maalauspohjana voi toimia purje, veistos rakentua risuista tai grafiikan vedokset muodostaa tapetin. Materiaalit kertovat omaa tarinaansa. Työskennellessään Vainio nauttii käsillä tekemisestä, muovin kaivertamisesta, puun kovertamisesta ja höyhenenkevyiden hopeakalvojen laskemisesta teoksen pinnalle.

Vainion teosten aiheet liittyvät usein luontoon tai ihmisen asuinympäristöön. Hän käsittelee teoksissaan myös vaikeita, kiistanalaisia asioita, kuten maiseman, kaupunkikuvan tai kulttuurimaiseman muutosta, luonnon kestokykyä ja ihmismielen järkkymistä. Vainio uskoo kauneuden voimaan, jonka kautta voi puhua vaikeistakin asioista tuloksekkaammin. Hän näkee kauneutta melkein kaikkialla: maalaus kaivinkoneesta sorakuopalla voi olla kaunis. Toisinaan Vainion teoksissa on myös huumori läsnä ja pieni pilke silmäkulmassa. Hän tuo taidettaan esille myös muualle kuin perinteisiin taiteen esittelypaikkoihin ja toimii mielellään yhteistyössä eri alojen tekijöiden kanssa.


Tiina Vainion terveiset teoksen ostajalle:

”Kuuntele sydämesi ääntä. Ota se, mikä koskettaa ja miellyttää.”

Millainen oli ensimmäinen myymäsi teos ja miltä sen myyminen tuntui?

”Ensimmäinen teokseni lainattiin muistaakseni Taidelainaamon avajaispäivänä ja se on kaikkiaan toinen lainaamosta lainattu teos. Pienessä teoksessa on hahmo, jonka pystyssä oleva tukka on tehty rautapiikeistä. Nimeltään se on muistaakseni ”Älypää”. Nuorena taiteilijana tuntui upealta, että joku heti ensimmäisenä päivänä lainasi työni. Alusta asti olen pitänyt lainaamoa hienona juttuna. Taidetta voi hankkia sellainenkin ihminen, jolla ei ole halua tai mahdollisuutta laittaa heti suurta summaa rahaa teokseen.”

Katso Tiina Vainion teoksia Turun Taidelainaamossa täältä

Taiteilijan kotisivut: tiinavainio.fi

teoskuva
"Kevyesti kaartaen eteenpäin"